Espoon erikoisuudet – 7 jännintä nähtävyyttä ja kokemusta

Tiesitkö, että Espoossa on talo, joka muistuttaa avaruusalusta? Entä tiedätkö, missä pääsee seikkailemaan puiden latvoissa tai golfaamaan yhdellä Suomen parhaista golfkentistä? Tai mihin mennä uimaan, jos Oittaan uimarannalla on ruuhkaa? Tästä listauksesta löydät vastaukset näihin sekä vinkit Espoon jännimpiin aktiviteetteihin ja elämyksiin.

Seikkailupuisto Huippu

Seikkailupuisto Huippu

1. Seikkailupuisto Huippu

Aloitetaan listaus korkealta, nimittäin Leppävaaran Seikkailupuisto Huipusta. Vuonna 2015 avattu köysiseikkailupuisto Huippu on saavuttanut lyhyessä ajassa suuren suosion. Ja ihan syystä, sillä kukapa ei haluaisi ottaa mittaa itsestään kiipeämällä puiden latvojen tasalla! Loistava aktiviteetti melkein kaiken ikäisille joko yksin, kaksin tai porukalla. Jos et ole vielä käynyt, otapa tästä tavoite syksylle.

Seikkailupuisto Huippu
Leppävaaran urheilupuisto
Pysäköintialueet: Veräjäpellonkatu 15 ja Vanha Maantie 15

20150516_223414

Kuva: Suvi Joensivu

2. Espoon mainiot pyöräilyreitit

Espoossa on loistavat pyöräilymaastot niin maantiellä kuin metsässä. Pyöräreitin voi valita kulkevaksi pitkin merellistä Rantaraittia tai jos peltomaisema viehättää enemmän, kannattaa suunnata Pohjois-Espoon pikkuteille. Jos asfalttitie kyllästyttää, muun muassa Pirttimäen suunnalla on runsaasti hyviä polkuja maastopyöräilyyn.

Tyystin erilainen pyöräilykokemus taas on Espoonlahden Pump track -rata!

Pyöräilyreitit Espoossa
Espoon pyörätiet

Bembölen kahvitupa

Bembölen kahvitupa. Kuva: Suvi Joensivu

3. Bembölen kahvitupa

Jos pyörälenkkisi sattuu kulkemaan Bembölen kautta, kannattaa pitää tauko sympaattisessa Bembölen kahvituvassa. Kahvitupa on 1700-luvulta säilynyt maatilan päärakennus, yksi Espoon vanhimmista. Tarjolla on maukasta lounasta sekä kahvia ja leivonnaisia. Kauniilla säällä kannattaa ehdottomasti nauttia kahvit pihalla vanhojen hirsirakennusten keskellä.

Bembölen kahvitupa
Bellinmäki 1

Myllyjärvi2

Kuva: Tony Hagerlund – Lisätietoja Myllyjärvestä

4. Myllyjärven uimaranta

Oittaan uimaranta on monelle tuttu, mutta Bodomjärveltä löytyy myös toinen mainio pulahduspaikka: Myllyjärvi. Bodomjärven pohjoiskärjessä, Myllyjärven luonnonsuojelualueen katveessa sijaitsee suojainen Myllyjärvi. Uimaan pääsee helposti loivia rantakallioita pitkin tai laiturilta. Auton saa parkkiin Myllyjärventien varrella olevalle parkkipaikalle, josta lähtee hiekkatie ylös kohti lampea.

Espoon uimarannat
Myllyjärventie 8

5. Espoon kartanoloistoa: Oittaan kartano ja Bodomin kartano

Kierroksemme jatkuu vielä Bodomjärven maisemissa, jossa voi ihailla Espoon kartanoloistoa.

Oittaan Kartano

Oittaan kartano

Oittaan kartanon tunnelmasta voi nauttia esimerkiksi lounaan tai brunssin äärellä. Oittaan kartanon läheisyydessä on tarjolla myös paljon erilaisia aktiviteetteja melontaretkistä ratsastukseen. Kartanon voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, kuten häihin tai muihin juhliin tai yritystilaisuuksiin.

Bodomin Kartano

Bodomin kartano

Bodomin kartano ja sen miljöö henkivät 1700-luvun historiaa. Kartano toimii Master Golfin klubitalona, eli erityisesti golfin harrastajien kannattaa laittaa tämä kohde muistilistalle! Bodomin kartanon voi myös vuokrata yritys- tai yksityiskäyttöön, mutta kesäkaudella sen ravintola ja kahvila ovat kaikille avoinna päivittäin klo 8-22.

Oittaan kartano, Kunnarlantie 33-39
Bodomin kartano, Bodominkuja 7

20150829_130435

Futuro WeeGeen pihalla. Kuva: Suvi Joensivu

6. Näyttelykeskus WeeGee

Tapiolassa sijaitsevassa Näyttelykeskus WeeGeessä on neljä eri museota: Espoon modernin taiteen museo EMMA, Espoon Kaupunginmuseo KAMU, Suomen lelumuseo Hevosenkenkä sekä Suomen Kellomuseo.

Lisäksi WeeGeen takapihalla on nähtävyys, jota ei kannata ohittaa, nimittäin Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo.

Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 2

Hawkhill

Hawkhill Nature

7. Hawkhill Nature – eräviikonloppu Espoossa

Tekisikö mieli päästä pois kaupungin hulinasta? Espoossakin on mahdollista viettää eräviikonloppu. Jos telttailu ei innosta, esimerkiksi Hawkhill Naturelta löytyy upeita hirsimökkejä vuokrattavaksi Nuuksion kansallispuiston maisemissa. Hawkhillin tiloissa voi myös järjestää häitä ja muita juhlia sekä kokouksia ja virkistyspäiviä.

Hawkhill Nature
Papinniementie 23, Tervalampi

Teksti: Suvi Joensivu / Venuu.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s