Teltasta hotelliin – Nuuksion majoituspaikat esittelyssä

Haaveiletko rentouttavasta viikonlopusta tai pidemmästä luontolomasta Nuuksiossa? Visit Espoo listasi majoitusvaihtoehtoja Nuuksion mahtavan kansallispuiston kupeessa.

1. Metsän siimeksessä

Pakkaa mukaasi oma teltta tai tarppi ja suuntaa metropolin lähikansallispuiston telttailupaikoille. Nuuksion kansallispuistossa on 12 maksutonta telttailualuetta, joissa yhdeksässä on myös nuotiokehä polttopuineen sekä kuivakäymälät. Nuuksion laavut puolestaan sijaitsevat Holma-Saarijärvellä sekä Takalassa.

Tai entä jos uinuisit puiden välissä leijuvassa teltassa? Uudenlaista hienoa telttailuelämystä kaipaavan kannattaa varata käyttöönsä tentsile-puuteltta. Eco Campissa Nuuksion Kolmoislammilla nukut yösi puussa ja pääset nauttimaan aamiaisen Hotelli Nuuksiossa.

Telttailupaikat ja laavut Nuuksion kansallispuistossa
Honkalintu: Eco Camp

2. Mukavasti hotellissa

Jos maastossa yöpyminen tuntuu turhan seikkailulliselta, yövy luonnonläheisessä Hotelli Nuuksiossa Siikajärven rannalla. Hotellista pääsee suoraan ulkoilemaan kansallispuistoon, ja retkeilyn jälkeen voit rentoutua saunoissa ja allasosastolla. Hotelli Nuuksiossa on myös kuntosali.

Myös kirkasvetisen Kivilammen rannalla voit yöpyä hotellissa. Hotelli Lepolammessa on ravintola, baari ja kaksi rantasaunaa.

Hotelli Nuuksio
Hotelli Lepolampi

3. Tunnelmallisessa metsämajatalossa

Metsämajatalo Aurora Nuuksio sijaitsee laakso- ja lampimaisemissa Nuuksion kansallispuiston sisällä. Täällä voit yöpyä omaleimaisessa 1930-luvun funkkishuvilassa, jonka maineikas sanomalehtimies ja poliitikko Eljas Erkko omisti aikoinaan.

Aurora Nuuksio (Green Window)

4. Ylellisesti mökissä

Hawkhillin moderneissa kelohuviloissa yövyt kuin herran kukkarossa Kaitlammen rannalla. Sauno, soutele ja retkeile ja nauti mukavuuksista tyylikkäissä ja toimivissa mökeissä.

Korkeatasoista mökkimajoitusta tarjoavat myös Nuuksion Taika Villa Paratiisissa sekä Sea & Mountain Adventures. Sea & Mountain Adventuresin Karhunpesä sijaitsee aivan Nuuksion poropuiston vieressä, joten täällä koet lähes lappilaista tunnelmaa.

Hawkhill Nature
Sea & Mountain Adventures: Karhunpesä
Nuuksion Taika: Villa Paratiisi

5. Vuokratuvassa, retkeilymökissä tai hostellissa

Jos kaipaat kattoa pään päälle mutta vaatimaton tyyli vetoaa sinuun, voit vuokrata käyttöösi Oravankolon tai Tikankolon vuokratuvan Nuuksion kansallispuistossa. Mökeissä ei ole sähköä, joten pääset entisajan tunnelmiin.

Myös Sea & Mountain Adventures vuokraa pieniä retkeilymökkejä lähellä Suomen luontokeskus Haltiaa. Nuuksio Hostel & Campingissa voit puolestaan yöpyä hostelhuoneissa tai varata käyttöösi teltan.

Nuuksion kansallispuiston vuokratuvat: Oravankolo ja Tikankolo
Sea & Mountain Adventures: retkeilymökit (huom. ei vuokrattavissa talvisin)
Kaikuva: Nuuksio Hostel & Camping

6. Reippaasti urheiluopistossa

Solvallan urheiluopisto sijaitsee luonnon helmassa Pitkäjärven rannalla. Täällä majoitut urheilullisessa ympäristössä ja voit harrastaa liikuntaa monipuolisesti.

Solvallan urheiluopisto: majoitustilat

Lisätietoja ja muita majoituspaikkoja Nuuksiossa: Visit Espoon palveluhaku, rajaa alueeksi Nuuksio

Teksti: Visit Espoo / Laura Tahkokallio
Laura Tahkokallio vastaa vapaa-ajan matkailuun liittyvästä markkinointiviestinnästä Visit Espoossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s