Uusia ideoita kivoista lasten synttärijuhlapaikoista 

Tämä teksti on sinua varten, jos ajatuskin lasten syntymäpäiväjuhlien järjestelyistä aiheuttaa pienen stressipiikin. Pitäisittekö tänä vuonna vaikkapa metsä-, husky- tai taidesynttärit Espoossa?

Edessä on vuoden kiireisin työviikko. Samaan aikaan pitäisi jaksaa näppärästi järjestää unelmien kaverisynttärit laumalle pieniä juhlijoita. Ajatus innokkaasta, herkkujen vauhdittamasta juhlakansasta poukkoilemassa pitkin omaa kotia ei innosta, mutta kaverisynttäripaikat on jo kaikki nähty ja koettu sata kertaa.

Ei hätää. Keräsimme idealistan kivoista synttäripaikoista Espoossa ja vähän Kirkkonummenkin puolelta:

Synttärit luonnon keskellä

Piece of Forest Oy järjestää Espoon lähiluonnossa stressittömiä ja elämyksellisiä metsäsynttäreitä. Metsäsynttärit kestävät 2–4 tuntia, ja niihin kuuluvat tarjoilut ja seikkailuohjelma luonnossa.

Suloisten ja kiinnostavien huskykoirien kyytiin pääsee Nuuksiossa Arctic Expeditionin huskysynttäreillä. Rehndahlin kotieläinpihalla Kirkkonummella puolestaan voi kiivetä ponin selkään ja ihastella muita eläimiä.

Metsänhaltian kutsuilla Suomen luontokeskus Haltiassa metsänhaltia ottaa ryhmän vastaan Haltiassa ja kutsuu lapset metsään eläinten olympialaisiin ulos kisailemaan. Kisojen jälkeen siirrytään sisätiloihin herkuttelemaan ja päästään käymään Suomen luonto -näyttelyssä.

Hotelli Nuuksiossa synttärikemut voi viettää vaikkapa kodalla nuotioletuilla herkutellen, aivan Nuuksion kansallispuiston kupeessa.

Juhlat museossa

Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä synttärit sujuvat leikiten. Hevosenkengän synttäripakettiin sisältyy opastus ja työpaja. Suomen Kellomuseossa puolestaan voi juhlistaa ajan kulkua 4–12-vuotiaille suunnatuilla synttäreillä.

Espoon modernin taiteen museo EMMAssa synttäreillä selviää, miltä taide maistuu ja tehdään oma taideteos ruoka-aineista. Juhlaväki voi myös tarinoida taiteen äärellä ja kokeilla kuvanveistoa veistämällä saippuaa.

Synttärit teatterissa

Rakastetussa Teatteri Hevosenkengässä juhlat voi pitää teatteriesityksen yhteydessä, ennen tai jälkeen esityksen. Perinteikkäässä Kino Tapiolassa puolestaan juhlat alkavat elokuvateatterin kahvilatilassa syntymäpäiväherkuilla ja leikeillä ja jatkuvat lastenleffalla elokuvasalissa.

Juhlien vetonaulana voi olla myös muksujen minimusikaali tai oikea pelle tai bändi. Hurma Tuotannon juhlatila Espoon Tallissa onnistuu monenlainen ohjelma.

Liikunnalliset synttärit

Seikkailupuisto Huipussa päivänsankari ja kaverit nousevat yläilmoihin, seikkailemaan latvuksissa. Serenassa synttärit juhlitaan vesipuiston kuohuissa tai hiihtokeskuksen rinteissä. Uintisynttärit voi järjestää myös Espoonlahden uimahallissa uimaseura Cetuksen avulla tai laskettelusynttärit Peuramaa Skissä.

Tanssikoulu DCA:ssa juhlat sujuvat kuin tanssi. Entä kuinka olisivat sählysynttärit? Esportissa synttärit voi viettää liikkuen. Sporttisynttärit voit järjestää myös Freedom Fund Arenalla. Lajina voi olla esimerkiksi sulkis, squash, tennis tai pingis.

Gymissä puolestaan syntymäpäiväjuhlat sisältävät temppuja, akrobatiaa, parkouria, sirkusta, tanssia tai vaikka joogaa. Pienimpien juhlijoiden kanssa liikutaan yleensä mielikuvitusmaailmassa, kuten sirkuksessa tai viidakossa. Viidakkomeininkiä on luvassa myös Jungle Kids Fitnessissä.

HopLop on jo muodostunut lastenjuhlien klassikkopaikaksi. Seikkailulabyrintti ja liukumäet odottavat juhlijoita. Jos temppuilu telinesalissa ja trampoliinimaailmassa innostaa, kannattaa tutustua myös Tempputemmellykseen.

Keilailusynttärit ovat myös hauska tapa juhlistaa päivänsankaria. Keilailuelämyksiä on tarjolla Tapiolan keilahallissa.

Synttärit pizza- tai tiedekoulussa

Radisson Blu -hotellissa Otaniemessä voi järjestää helposti allasbileet tai pistää pikkukokit pizzakouluun. Synttärivieraat pääsevät paistamaan oman pizzansa oikean kokin opastuksessa oikeassa ravintolassa.

Lasten tiedekoulussa voi puolestaan järjestää legorakentelijan unelmasynttärit. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ohjattua legorakentelua.

Teksti: Visit Espoo / Laura Tahkokallio
Laura Tahkokallio vastaa vapaa-ajan matkailuun liittyvästä markkinointiviestinnästä Visit Espoossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s