10+ elämys- ja aktiviteetti-ideaa pikkujouluihin

Pikkujoulut edessä, järjestelyvastuu painaa hartioita eikä yhtään ideaa mielessä? Ei hätää! Espoon ja lähialueen kokous- ja tapahtumatalot sekä ohjelmapalveluyritykset tarjoavat pikkujoulujuhlintaan monipuolista ohjelmaa, joista olemme koonneet vinkkilistan avuksesi.

1. Musiikkia iltaan

Täyden palvelun juhlapaketti on oiva vaihtoehto, kun haluatte vain saapua paikan päälle, nauttia hyvästä ruoasta ja ohjelmasta.

Långvikin pikkujouluperjantai 25.11. alkaa tietysti kylpyläetkoilla, joiden jälkeen siirrytään tyylikkään illallisbuffetin ääreen. Bileet startataan kunnolla bändin astuessa lavalle. Mikäli ette ole aiemmin vierailleet Långvikissa, miksette jäisi tällä kertaa myös yöksi? Jos ryhmänne koko on yli 30 henkeä, Långvik tarjoaa teille ilmaisen bussikuljetuksen – selvää säästöä!

Voitte myös nauttia jazzahtavasta joulutunnelmasta ja herkullisesta ruoasta Christmas Jazz -illalliskonserteissa 5.12. Suomen luontokeskus Haltiassa ja 10.12. Hyvinvointikartano Kaisankodissa.

Hotelli Nuuksion pikkujoulupaketit sisältävät runsaan pikkujoulubuffetin sekä elävää musiikkia. 18.11. iltaa siivittää Pasi Vainionperä bändeineen ja 25.11. The Slip Overs -bändi. Nauruhermoja kutitellaan 2.12., kun stand up -koomikko Mikko Vaismaa astuu lavalle. Perinteistä tanssimusiikkia, kuplia ja kimmellystä on pikkujoulukauden jokaisena viikonloppuna myös Hotelli Korpilammella 11.11.–9.12.

2. Pelastuspukupulikointi

Tämä ohjelma ei jätä pikkujoulujuhlijoita kuivaksi! Eventuren suositussa ohjelmassa uiskennellaan hyisessä vedessä pelastusalan ammattilaistenkin käyttämissä pelastuspuvuissa, jotka kelluttavat ja pitävät sankarit lämpiminä. Samalla pääsee tutustumaan turvallisesti erilaisiin selviytymiskikkoihin ja pelastautumistapoihin, ja kerrankin aidoissa olosuhteissa.

Ja jottei menisi liian vakavaksi, kellumisesta nautitaan myös huumoripitoisia tehtäviä suorittamalla. Ohjelma on helppo järjestää lähes missä vain on vettä. Nyt sormet ristiin ja toivomaan heikkoja jäitä!

3. Yllätysohjelma

Jos juhlien suunnittelu aiheuttaa vain hikikarpaloita otsalle tai aika ei riitä kaikkeen, anna Funtimelle vapaat kädet juhlienne suunnitteluun. Näin pääsette koko porukka rentoutumaan eikä kenenkään tarvitse toimia seremoniamestarina. Tilatkaa siis Sika Säkissä!

Glo Hotel Sellon ohjelmallista pikkujouluiltaa vietetään perjantaina 2.12. – ja illan yllätysesiintyjän saat tietää vain varaajana!

4. Lapin eksotiikkaa Nuuksion poropuistossa

Kokekaa ripaus Lapin eksotiikkaa Sea and Mountain Adventuresin tunnelmallisessa White Reindeer -kotaravintolassa, jossa voitte nauttia kolmen ruokalajin illallisen viinin kera, nuotiotulen äärellä. Kota sijaitsee Nuuksion poropuistossa, joten samalla voi kokeilla porojen syöttämistä metsäterassilta käsin. Ennen illallista pihapiirissä voi järjestää hauskoja tiimitehtäviä, kuten kadonneen avaimen etsintää.

5. Leffaan!

Kino Tapiolassa saatte tunnelmallisen elokuvateatterin yksityiskäyttöön ja toivomanne elokuvanäytöksen (myös ennakkoensi-illat!). Ettei nälkä yllätä, tilatkaa tarjoilut Kino Tapiolan yhteistyökumppaneiden kautta tai tuokaa itse – myös omat juhlajuomat saa tuoda yksityistilaisuuksiin.

6. Linnan juhlat

Kuka on pikkujoulujen kuningatar ja kuningas? Järjestäkää omat linnanjuhlat Majvikin jugendlinnassa, jonka kauniit yksityiskohdat ja erkkerit huokuvat 1900-luvun alun kansallisromantiikan idyllistä tunnelmaa. Sisälle sopiva ohjelma Operation Castle tai ulko-ohjelma Varkaat ja Vekottimet jäävät varmasti kaikkien mieleen.

7. Taidepaja ja illallinen EMMAssa

Menkää virkistäytymään, kasvattamaan ryhmähenkeä ja nauttimaan yhdessäolosta oivallusten ja elämysten siivittämänä Espoon modernin taiteen museoon EMMAan. Taidepajan sisällön voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta: Makumaisemat – Miltä taide maistuu ja Kosketus – kokeile itse kuvanveiston tekniikoita. EMMAn Aitio-juhlatilassa voitte nauttia yhteisen illallisen taiteen keskellä.

8. Mökille Nuuksioon

Viettäkää pikkujoulut Hawkhill Naturen tasokkailla huviloilla Nuuksiossa rauhallisessa ja inspiroivassa ympäristössä Kaitlammen rannalla. Keksikää itse ohjelmaa tai pyytäkää valmiit ehdotukset. Avantouintimahdollisuutta ei kannata täällä ohittaa. Huvilat sopivat 4-12 hengen ryhmille, ja mukana voi tuoda myös omat ruoat sekä juomat.

9. Saunailta

Radissonin Blu Espoon kattokerroksen rento ja tunnelmallinen saunaosasto on mainio juhlapaikka jopa 50 hengen ryhmille. Naisille ja miehille on omat saunat ja pukeutumistilat. Saunomisen yhteyteen voitte yhdistää vaikka saunajoogaa. Jouluherkut ja kuplajuomat saatte kätevästi hotellin Ravintola Rannasta.

Psst. Radissonin ranta (Otaranta) sopii muuten mainiosti pelastuspukupulikointiin (ks. kohta 3.).

Tai suunnatkaa Honkalinnun hoiviiin Korpilammen riihialueelle nauttimaan aidon savusaunan lempeistä löylyistä. Pihapiirissä sopii mainiosti tiimipeleihin, action track -mobiiliseikkailuun tai vaikkapa lumitilanteen salliessa huskyajeluihin. Mikäli joukossanne on ulkomaisia vieraita, järjestäkää heille yllätysvierailu viereiselle Joulupukin piilopirtille.

10. Joulunjatkot – pikkujoulujen korvike tammikuulle

Mikäli pikkujoulutunnelmaan on vaikeuksia virittäytyä loppuvuoden kiireiden vuoksi, aloittakaa uusi perinne Kaisankodin JoulunJatkojen merkeissä!  Päivä sisältää lumikenkäilyä kartanon lumisissa maisemissa, ohjattua sisäliikuntaa, saunomista ja uimista ja mahdollisuuden hemmotteluhoitoihin sekä tietysti illan kruununa illlallisen kartanoravintolassa.

Ja ei tässä vielä kaikki!

Lisää vinkkejä vuoden hauskimpiin juhliin löytyy kokousespoo.fi-verkkopalvelusta Pikkujoulut 2016 Espoossakoosteesta.

Teksti: Visit Espoo / Riikka Laatikainen
Riikka Laatikainen vastaa kokous- ja kongressimatkailuun liittyvästä markkinointiviestinnästä Visit Espoossa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s