Koiran kanssa kahvilaan!

Olet koiran kanssa lenkillä ja sinun tekisi mieli pysähtyä kahville. Tapaat ystävän kahvilassa ja haluaisit myös nelijalkaisen ystäväsi mukaan. Minne mennä? Listasimme muutamia tassuystävällisiä kahviloita Espoossa.

Moni kahvila toivottaa hyvin käyttäytyvät koirat tervetulleiksi, ja osa tarjoaa jopa namuja ihmisten nauttiessa omia herkkujaan. Hyvin käyttäyvä koira on rauhallinen eikä hauku. Omistajan on hyvä muistaa muutama seikka myös omassa toiminnassaan: vierustovereilta kannattaa varmistaa, onko koirasta haittaa, ja hygieniasyistä pienenkin koiran paikka on lattialla.

Lähdemme tutustumismatkalle Espoon koiraystävällisiin kahviloihin lännestä ja kuljemme rantoja mukaillen Leppävaaraan. Kaikki mainitut kahvilat toivottavat koirat tervetulleiksi ja tarjoavat niille vähintään vettä.

Kauklahti

Kauklahdessa sijaitseva idyllinen Café Brunnsdal tarjoaa viihtyisän tunnelman kotoisessa miljöössä. Italialainen Hausbrandt-erikoiskahvi sekä Tea fortén teet takaavat nautinnon.

Soukka

Soukkalainen Cafe Kulma on tyyliltään mannereurooppalainen kahvila, jonne on yhtä luontevaa mennä lasten kanssa kaakaolle kuin kaveriporukalla viinilasilliselle. Koirille tarjotaan maistiaisia ja viltti viileälle lattialle.

Matinkylän ranta

Soukan jälkeen Rantaraitilla tulee useampi kahvilaton kilometri, mutta lopulta saavutaan Nokkalan Majakkaan. Siellä pääsee nauttimaan upeasta merimaisemasta ympäri vuoden. Koiria ei saa viedä sisälle, mutta lämmitetylle ja lasitetulle terassille sekä kesällä kattoterassille ne ovat tervetulleita.

Rantaraittia jatkettaessa tullaan Matinkylän uimarannalle, missä Café Merenneito palvelee ulkoilijoita ja kahvittelijoita. Koira-asiakkaat otetaan huomioon makupaloilla. Ulkoterassi on osittain tuulelta ja sateelta suojattu, joten siellä viihtyy viileämmälläkin säällä. Sisälle koiran kanssa ei saa mennä.

Haukilahti

Merimaisemia voi ihailla myös Haukilahden venesataman tuntumassa sijaitsevalta Café Mellstenin terassilta. Täällä voit nauttia Segafredon erikoiskahveja ja Althausin teetä. Koiran kanssa voi jäädä terassille tai mennä sisälle asti.

Laajalahti

Avomeren jälkeen suunnataan pohjoiseen Laajalahdelle. Luontotalo Villa Elfvikin Café Elfvik panostaa luomuun ja lähiruokaan. Valikoimista löytyy myös vegaanisia vaihtoehtoja. Koirat nauttivat kahvilasta saamansa herkkuraksut terassilla.

Leppävaara

Lopuksi poiketaan kuivalle maalle Leppävaaraan. Läkkitorin eurooppalaishenkisen Cafe Zocerian kahvit valmistetaan Kaffa Roasteryn pavuista. Tarjolla on paljon gluteenittomia tuotteita ja raakakakkuja. Koiran voi tuoda sisälle kahvilaan, tai sen kanssa voi jäädä terassille seuraamaan torin tapahtumia.

Sellon kirjaston yhteydessä toimivasta Marian Konditoriasta löytyy runsas valikoima suussa sulavia leivoksia, pikkuleipiä ja täytekakkuja. Samalla voi vierailla myös kirjaston puolella, sillä sinnekin koirat saavat mennä lastenosastoa lukuun ottamatta.

Kauppakeskustenkin kahviloihin koirat ovat monesti tervetulleita, kuten Espresso Houseen Sellossa ja Isossa Omenassa.

Paluumatkalla voi vielä poiketa Tapiolan golfkenttä TAGin mainioon Ravintola Vistaan. Koiranomistajaa ja nelitassuista odottavat suuri terassi, tilavat sisätilat ja laadukas ruoka.

Hevosella Bemböleen

Jos sattuu olemaan liikenteessä hevosten kanssa, kannattaa suunnata Bembölen kahvitupaan – siellä hevosen voi parkkeerata pihalle, ja saattaapa sille saada jopa porkkanoita rouskuteltavaksi!

IMG_0492_muokattu

Teksti: Visit Espoo / Suvi Weckman

Suvi Weckman oli talvella 2017 harjoittelijana Visit Espoossa. Hänellä itsellään ei ole koiraa, mutta hän rakastaa eläimiä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s