Kokous Espoo -kierroksilla alueen kokouspalvelut tutuksi

Tiesitkö, että Visit Espoo tarjoaa maksuttomia palveluja kokous- ja tapahtumajärjestäjille? Visit Espoo kutsuu muun muassa pääkaupunkiseudun kokousjärjestäjiä 4-6 kertaa vuodessa Kokous Espoo -kierroksille. Kierroksilla tutustutaan kolmeen eri kokouspalveluita tarjoavaan yritykseen Espoossa ja lähialueella aamupäivän tai iltapäivän aikana.

Toukokuun iltapäivä-kierroksella 7.5. tutustuimme Natura Vivan ohjelmapalveluihin Nuuksiossa, uudistuvaan Glo Hotel Selloon, sekä Seikkailupuisto Huippuun.

Kohti Nuuksion kansallispuistoa!

Kello kaksitoista lähdimme Otaniemestä bussilla kohti Nuuksion Haukkalampea ja Natura Vivan toimipistettä. Jo matka Nuuksioon tuntui rentouttavalta, kun vihreät maalaismaisemat vilahtelivat ikkunoista. Paikan päällä luonnon ja metsän tuoksu tuli jo parkkipaikalla vastaan. Kävelimme parkkipaikalta polkua pitkin Haukkalammen luontotuvalle, jossa Natura Vivan iloinen henkilökunta toivotti meidät tervetulleiksi terveellisten tyrnishottien kera.

Tervetuloapuheen ja pienen esittelyn jälkeen pääsimme kokeilemaan kolmea eri aktiviteettia: sup-lautailua, melontaa sekä fat bike -pyöräilyä. Jakauduimme siis kolmeen eri ryhmään kokeilemaan aktiviteetteja.

Aktiviteetit veivät mennessään ja moni myönsikin, että olisi ollut mukavaa, jos aikaa olisi ollut enemmänkin. Kuitenkin aikatauluista piti pitää kiinni, joten kokoonnuimme uudelleen Haukkalammen luontotuvalle kuuntelemaan lisää mitä Natura Viva pystyy tarjoamaan yritystapahtumille, esimerkiksi virkistyspäiville ja kokouksille. Sekä millaisia palveluita Natura Viva tarjoaa yksittäisille matkailijoille ja vieraille.

Lopuksi kävimme vielä tutustumassa Natura Vivan vuokrattavaan saunaan ja jatkoimme matkaa takaisin parkkipaikalle ja kohti seuraavaa kohdetta, Glo Hotel Selloa. Matkalla huomasi, miten paljon Espoolla on tarjota erilaisia kokouspaikkoja, ja kuinka hetkessä pääsee kaupungista luonnon keskelle ja takaisin kaupungin vilskeeseen.

Glo Hotel Sello – hotellin uudistusprojektiin tutustuminen

Glo Hotel Sellossa saimme lämpimän vastaanoton ja meidät ohjattiin suoraan ylimpään, 9. kerrokseen, joka on hotellin kokouskerros. Siellä meitä odotti hotellin ravintolan Glo Grill Kitchenin terveiset: dippivihanneksia, mansikkasmoothieta sekä sitruunajääteetä. Samalla saimme kattavan infon hotellin meneillään olevasta uudistusprojektista sekä hotellin palveluista. Kokoustiloja löytyy yhteensä neljä, jotka muunneltavuutensa ansiosta sopivat 6-60 hengelle. Kokoushuoneiden yhteydessä on kattoterassi, josta avautuu upeat maisemat Leppävaaran alueelle. Oiva paikka vaikka kahvitauoille!

Esityksen aikana kävi hienosti ilmi, kuinka ympäristö ja vastuullisuus ovat otettu huomioon hotellin uudistustyössä. Tämä näkyi muun muassa siinä kuinka monet materiaalit oltiin tehty kierrätysmateriaaleista, esimerkiksi uudet lattiamatot oli tehty vanhoista kalastusverkoista ja muovipulloista.

Hotelli oli myös uusimassa huoneluokkansa keskittymällä unen laatuun ja panostamalla vuoteisiin yhteistyökumppaninaan maailman johtava vuodevalmistaja Tempur. GLO Hotel Sellossa voit siis yöpyä Suomen ensimmäisissä TEMPUR-huoneissa!

Uudistuksen yhteydessä Glo Hotel Sello tekee yhteistyötä myös suomalaisen Vallilan kanssa. Kiertäessä hotellia luennon jälkeen Vallilan kädenjälki näkyi huoneissa. Seinällä oli veikeä taulu, josta voi etsiessään löytää monta suomalaista eläintä. Kuinka monta sinä löydät kuvasta?

Glo Hotel Sellon vastuullisuus näkyi myös itse huoneissa. Sängyllä odotteli ilves-pehmolelu, jonka adoptoimalla 10 prosenttia tuotosta menee Korkeasaaren villieläinsairaalalle. Monille meille tutut ”ei saa häiritä” -laput oltiin korvattu pienellä punaisella valolla, joka syttyy huonenumeron yläpuolelle. Tällä tavoin Glo Hotel Sello saa pienennettyä paperin käyttöä hotellissa.

Yhdessä yläilmoihin!

Iltapäiväkierroksemme viimeinen kohde Seikkailupuisto Huippu sijaitsee Leppävaaran maauimalan vieressä, Leppävaaran urheilupuiston reunalla. Jo kaukaa pystyi huomaamaan köysiradat puissa. Meidät toivotettiin tervetulleiksi ja kahdelle vapaaehtoiselle puettiin valjaat päälle. Vapaaehtoisten pukiessa valjaita toimitusjohtaja kertoi Seikkailupuisto Huipusta yrityksenä sekä mahdollisuuksista yritysryhmille.

Huippu on siis seikkailupuisto, jossa asiakkaat voivat kiipeillä erilaisilla radoilla puiden latvuksissa. Asiakkaan valittavana on eritasoisia ratoja helpoista vaativiin. Matalimmillaan radat kulkevat neljän metrin korkeudessa mutta huimapäisimmät pääsevät kipuamaan jopa 18 metriin! Kerrallaan kiipeilyradoille mahtuu noin 200 henkeä ja yritykset voivatkin varata vaikka koko puiston yksityiskäyttöön esimerkiksi virkistyspäivää varten.

Huippu on ottanut huomioon myös henkilöt, jotka eivät halua tai kykene puissa kiipeilemään, ja tarjoaakin vaihtoisia ryhmäaktiviteetteja maankamaralla. Huipussa ei ole kokous- tai muita sisätiloja, mutta heillä on kokouspaketti yhteistyössä Glo Hotel Sellon kanssa. Ruokailut Huipussa ryhmille onnistuu esimerkiksi Huipun catering kumppanin kautta, mutta myös omatoiminen grillailu on mahdollista.

Haluaisitko mukaan seuraavalla kierrokselle?

Kuulostiko mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä? Järjestätkö sinä työksesi kokouksia, tapahtumia, virkistys- tai tyhypäiviä? Haluaisitko mukaan seuraavalla Kokous Espoo -kierrokselle? Jos vastasit kyllä, ota rohkeasti yhteyttä riikka.laatikainen@espoo.fi ja pyydä kutsua. Riikka vastaa Visit Espoossa kierrosten toteutuksesta ja kutsuista. Huomioithan kuitenkin, että nämä tilaisuudet on tarkoitettu ammatissaan ja työssään kokouksia ja tapahtumia järjestäville henkilöille. Tilaisuus ei ole opiskelijoille tai jo eläkkeelle jääneille.

Teksti: Visit Espoo / Suvi Siimes

Suvi Siimes oli kevään 2019 harjoittelijana Visit Espoossa ja osallistui 7.5. järjestelylle Kokous Espoo -kierrokselle.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s